MOBİL UYUMLU WEB SİTESİ NEDEN ÖNEMLİDİR

Web sitesi yaptırmak işletmeler, kurum ve kuruluşlar için temel bir ihtiyaç durumundadır. Bu nedenle hazırlanan web tasarımı gerekli altyapı özelliklerini barındırmalıdır. Doğru yapılandırılmış bir web sitesi işletmelere Google arama ağında kaliteli performans sunar ve bu durumda işletmelere ticari kazanç olarak yansır.

Bu nedenle hazırlanan web tasarımı için gerekli yapısal özelliklerin en başında mobil uyumluluk bulunmaktadır. %100 mobil uyumlu web tasarımları Google tarafından değerlidir. Mobil uyumlu bir web tasarımına sahipseniz arama motorlarında iyi bir optimizasyon puanına sahip olmak için en önemli adımı yerine getirmiş olursunuz.

MOBİL UYUMLU WEB TASARIMI NEDEN ÖNEMLİ?

Günümüzde internet kullanıcılarının çok büyük bir bölümü internet erişimini mobil cihazlar üzerinden sağlamaktadır. En yaygın olarak bir çoğumuzun kullandığı akıllı telefonlar internete erişim için kullanılan cihazlardır. Sonrasında ise tablet kullanımı gelmektedir.

Günümüzde her 3 internet kullanıcısından 2’si mobil cihazlar üzerinden web sitelerine giriş yapmaktadır. Bu çok büyük bir orandır. Eskiden yaygın olarak kullanılan masaüstü bilgisayarlar veya kişisel bilgisayarlar artık internet erişimi için yaygın olarak tercih edilmemektedir. 

Giyimden gıdaya bir çok alanda ürün satın almak isteyen veya herhangi bir alanda uzmanlık gerektiren bir hizmet arayan internet kullanıcıları bu ürün ve hizmetlere mobil cihazları üzerinden erişmektedir. 

Dolayısıyla artık hangi alanda olursa olsun ürün ve hizmet satışı yapan işletmeler için kullanıcıların yaptıkları arama sonuçlarında görünür olmak en önemli ticari gereklilik konumuna gelmiştir.

Web sitenize giren bir kullanıcı web sitenizi sağlıklı sayfa yapılarında görüntüleyemez veya sayfanın yüklenme hızı çok uzun sürerse büyük ihtimal web sitenizden hızla ayrılıp daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunacak olan web sitesine giriş yapacak, aradığı ürünü satın alacak veya hizmetle alakalı fiyat teklifi alacaktır.

İşte web sitenizin mobil uyumlu olması ve mobil uyumluluk değerinin yüksek olması bu kadar önemlidir.  

MOBİL UYUMLU WEB TASARIMI YAPTIRMAK

Mobil uyumlu web tasarımı yaptırmak için işinde uzman bir web tasarım ajansı ile çalışılması önemlidir. Papi10 web ajansı olarak tüm Türkiye genelinde mobil uyumlu web tasarımı hizmeti sunuyoruz.

Gerekli Seo uygulamaları yapılmış, yüksek performans sağlayan mobil uyumlu web sistesi yaptırmak için bize ulaşın.