Web Tasarım Ajansı mı Arıyorsunuz?

Web tasarım ajansı aradığınızda işletmenize en uygun şartlarda hizmet verecek web tasarım firmasını bulmaya çalışıyorsunuz demektir. Web tasarım günümüzde tüm işletmeler çok önemli bir hizmet noktası haline gelmiştir. Küçük büyük tüm firmalar ürettikleri ürünlerin veya hizmetini verdikleri alanlarda yeni müşterilere ulaşma çabasındadır. Bu anlamda profesyonel web siteleri işletmeler için hayati önemde sanal mağazalar durumundadır.

Web Tasarım Hizmeti Nedir?

Web tasarım, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan yazılım ürünleridir. HTML temel etiket sistemi üzerine inşa edilen, Css stil şablonları ile javascript fonksiyonları kullanılarak modern ve dinamik bir yapıya kavuşturulan web tasarımları işletmeler için gerçek iş yerleri veya mağazalarından daha etkili sanal mağazalar ya da dijital pazarlama ürünleridir. 

İyi kurgulanmış bir web tasarım hizmeti ile işletmeler arama motorlarında faydalı performanslar sağlayabilir. Bu şekilde bir işletme web sitesi üzerinden markasını hiç bilmeyen ama sunduğu hizmete gereksinim duyan on binlerce potansiyel müşteriye erişebilir.

Bu sebeple işletmeler web sitelerini yaptırmadan önce ihtiyaçlarını iyi belirlemeli ve ne tür bir web sitesine sahip olması gerektiğini bilmelidir. Web siteleri kurumsal web siteleri ve e-ticaret web siteleri olmak üzere iki temel kategoride bulunur. Bu sebeple bir işletme olarak işinizin dijital yüzünü oluşturmadan önce hangi tip bir web sitesine ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeniz önemlidir.

Kurumsal Web Tasarım Nedir?

Kurumsal web tasarım, online satış özelliği barındırmayan, ürün, hizmet ya da projelerin tanıtımı için kullanılan profesyonel web tasarım ürünleridir. Dünyada yaygın olarak her tür büyüklükte şirketler, dernekler, şahıslar, markalar tarafından kullanılmaktadır.

Sunduğu hizmet veya ürettiği ürünün özellikleri, yapısı, fiyat değişkenliği gibi sebeplerle müşterisine sabit fiyatlar sunamayan, butik ve özel çalışmalar hazırlayan, endüstriyel ve sanayi ürünleri imalatı yapan işletmeler tarafından kullanımı tercih sebebidir.

İşletmenin kurumsal web tasarımı olarak hazırlanan web sitelerinde yazılı, görsel, pdf doküman ve video içerikler gibi çeşitli içeriklerle, sunulan hizmetin veya ürünlerin tüm detayları anlatılmaktadır. 

Web sitesinde girilen içeriklerle web sayfasının arama motorlarında iyi bir performansa sahip olması önemlidir. Bu sayede firma yeni ve potansiyel müşterilerin kendisine ulaşması için arama sonuçlarında görünür bir konumda bulunur.  

Bunun için web sitesinde mutlaka profesyonel SEO çalışması yapılması, seo içerikleri üretilmesi, doğru link inşasının yapılması, Google performans takip ürünlerinin kullanılması ve kurumsal web sitesinin doğru yapılandırılması önemlidir.

Kurumsal Web Tasarımı Özellikleri 

  1. Anlaşılır ve Kullanışlı Bir Ara Yüze Sahip Olması
  2. Kolay Bir Yönetim Paneli Barındırması
  3. Dinamik Sayfa Yapılarını Desteklemesi
  4. Gerekli Yazılım Eklemeleri İçin Kod Alanına Erişim Olması
  5. %100 Mobil Uyumlu Web Sitesi Olmalı
  6. Haber/Blog Sayfaları Barındırması
  7. Ürün ve Kategori Sayfaları İçermesi
  8. Hosting (Sunucu) Alanının Kotasız Olması
  9. Yüksek Hızda Çalışan Bir Hostingde Yayınlanması
  10. Sayfa İçeriklerinin SEO Uyumlu Hazırlanması

Web tasarım hizmeti bir defaya mahsus yapılan çalışmalar olmamalıdır. Arama motoru performansı açısından da bir web sitesinin her zaman güncel olması çok önemlidir. Web sitesini güncel tutmak için mutlaka içerik girişleri düzenli yapılmalı ve bu içerikler SEO uygulamalı olmalıdır. Aksi durumda işletme beklediği sonuçları web sitesi üzerinden alamayacaktır.

E Ticaret Web Sitesi Nedir?

E-Ticaret web sitesi işletmeler için hazırlanan sanal mağazalardır. Bir işletme için e-ticaret web sitesi yaptırmak, artık ürünlerini internet ortamına bağlanan on binlerce kişiye sunması demektir. Bu sayede işletmeler karlı ve yüksek iş hacimlerine kavuşmaktadır.

Tabi e-ticaret web sitesi yaptırmak her şeyin sonu değil başlangıcı oluyor. Ticaretin internete taşınmasıyla beraber web sitesinin arama sonuçlarında görünür olması için SEO ve Google reklam çalışmaları yapılmaktadır. 

Bu sayede markasını tanımayan yeni onlarca müşteriye ulaşan bir işletme satışlarını ciddi oranda arttırmaktadır. Bu noktada e ticaret web sitesi ile işletmenin müşterileri web sitesi üzerinden istedikleri ürünleri tercih ettikleri adet kadar sepetine ekler, tercih ettiği ödeme yöntemi ile dakikalar içerisinde ödeyerek satın almasını tamamlar. 

Bu satış şekli her iki taraf içinde inanılmaz karlıdır. Şirket deposunda bulunan tüm stokları reyonlama ve sergileme durumu olmadan satışa açar. Gelen siparişleri uygun şekilde paketler, faturasını keser ve irsaliyesi ile beraber işletme sunduğu teslimat yöntemine göre teslimata çıkarır. 

Alıcı ise bu noktada mobil cihazı veya masaüstü bilgisayarı üzerinden birkaç dakika içerisinde tamamladığı işlem dışında, mağazaları gezmek, ürünü aramak gibi zahmetlere girmeden bir işlemde bulunmaz. 

Sipariş ettiği ürün veya ürünler de birkaç gün içerisinde alıcının kapısına kadar gelir. Bu sayede işletmeler kendi e ticaret web siteleri üzerinden satışını yaptıkları ürünleri daha ucuz şekilde piyasaya sunabilmektedir. 

Ürünlerin mağazalara taşınması, depolanması, harcanan elektrik ve yakıt gibi temel masraflardan e ticaret web sitesi ile kurtulan işletmeler, internet satışlarında daha uygun fiyatlar ve avantajlı kampanyalar sunabilmektedir.

E-Ticaret Web Sitesi Özellikleri

  • Kolay Anlaşılan Bir Arayüz Tasarımı Olmalı
  • Sayfa Hızlı Yüklenmeli
  • Kotasız Bir Hosting (Sunucu) İle Yayınlanmalı
  • Ürün Giriş Kotası Olmamalı
  • Sınırsız Trafik (Müşteri Giriş – Çıkışı) Sağlamalı
  • SSL Sertifikası ile Güvenli Alışveriş İmkanı Sunmalı
  • %100 Mobil Uyumlu Olmalı
  • Otomatik E-Arşiv Fatura Gönderimine Uygun Altyapı Barındırmalı
  • Sayfa Kanak Kodlara Erişim Tasarımcı Tarafında Mümkün Olmalı
  • Kişiye Özel Kampanya ve Kupon Oluşturma İmkanı Sunmalı
  • Genel İndirimler Oluşturma Özelliği Bulunmalı
  • Anasayfa Vitrin veya Ürün Kategorilerinde Ürünlerde Sepete Ekle Butonu Bulunmalı
  • Üyelikli ve Üyeliksiz Alışveriş İmkanı Sunmalı

E-Ticaret web sitesi işletmeler için günümüzde hayati bir önemdedir. Sistemin doğru işlemesi, ürün satış ve siparişlerinde bilgi akışının kesintisiz olması çok önemlidir. Aynı zamanda hazırlanacak olan e ticaret web sitesi için hizmet veren web tasarım ajansının doğru sayfa yapıları oluşturması, ürünler hakkında bilgi toplaması, bu bilgilere göre SEO içerikleri oluşturması web sitesinin arama sonuçlarında ön sayfalara yükselmesi için oldukça önemlidir.  Aksi durumda doğru yapılandırılmamış bir e- ticaret web sitesi potansiyel müşterilerin erişmesi için gerekli performansı sağlayamayacak ve işletme bu noktada web sitesinden faydalanamayacaktır.

SEO Nedir?  

SEO, kelime açılımı arama motoru optimizasyonu olarak Türkçeye çevrilmektedir. Yani en kısa şekilde bir web sitesinin arama motorları için optimize edilmesidir. Bu işlemin amacı web sitesinin, kullanıcılar tarafından ilgili terimlerde arama motorlarında yapılan aramaların, sonuçlar sayfasında görünür bir pozisyona gelmesi içindir.

SEO birçok bileşeni içerisinde barındıran bir uygulamadır. SEO uygulaması için uygun altyapıya sahip bir web sitesi olması önemli olduğu gibi bu web sitesinde yayınlanacak olan içeriklerin, faydalı içerik bilgileri vermesi ve belirli bir link (bağlantı) akışı içerisinde yapılandırılmış olması oldukça önemlidir.

Ürün, hizmet sayfaları ve diğer tüm sayfalarda başlık ve açıklama bölümleri doğru yapıda oluşturulmalı, sayfalar içerisinde ki başlık etiketleri de doğru bir şekilde yapılandırılmalıdır. Bunun gibi birçok standardı yerine getiren web siteleri aylar ve yıllar içerisinde arama motorlarının sonuçlar sayfasında ilk sayfa erişimine sahip olacaklardır.

Seo Uyumlu Web Sitesine Nasıl Sahip Olunur?

SEO uyumlu web sitesine sahip olmak için öncelikle alanında uzman bir web tasarım ajansı ile çalışılması önemlidir. Çoğunlukla işletmeler bu alanda yapılacak olan çalışmanın önemini ve karmaşıklığını tam olarak anlamayabiliyorlar. Bu sebeple teklif aşamasında bir çok farklı fiyatla karşılaştıkları için bu onlar için kafa karıştırıcı olabilmektedir.

Kurumsal web tasarım veya e-ticaret web sitesi çalışmalarında farklı fiyatlarla karşılaşılacağı bir gerçektir ancak burada işletmenin de yapılacak işin önemini bilmesi ve ucuz fiyatları cazip bulmaması önemlidir. 

Gerçek referanslar ile işletmeye hazırlanacak olan web tasarımı için belirli hedefler ve projeler sunan aynı zamanda işletmenin hedef ve amaçlarını dinleyen ve öğrenen, devamlı iletişim sağlanabilecek olan, devamlı hizmet sunacak olan bir web tasarım ajansı ile çalışılması doğru seçim olacaktır.

Aynı zamanda SEO çalışmaları tek seferlik yapılacak olan bir işlem olmadığı bilinmeli. Devamlılık gerektiren bir hizmet alınacağı, bu süreçte iletişimin sürekliliğinin önemli olacağı, uzun vadeli çalışmalarla kısa vadede değil zamana yayılarak aylar ve yıllar içerisinde sonuçlar alınacağı da bilinmelidir.

Tüm şartları karşılayan ve güven ilişkisi içerisinde hizmet sunacak olan bir web tasarım ajansı ile  işletmeler markaları için sorunsuz ve verimli bir çalışma yapılarak SEO uygulamaları yapılmış, performans veren ve vermeye açık olan web tasarım hizmetini sağlayabilirler.

İzmir Web Tasarım Ajansı mı Arıyorsunuz?

İzmir web tasarım ajansı konusunda zengin bir şehirdir. Şehrin yapısı itibariyle bir çok yaratıcı tasarımcı İzmir de web tasarım hizmeti sunmaktadır.
Barni Web Tasarım bu dijital pazarlama firmaları arasında olan, profesyonel web tasarım hizmeti sunan İzmir web tasarım ajansıdır. 

Hazırladığı web tasarım çalışmalarında SEO içerikleri oluşturmaya, bu içerikleri site içerisinde uygulamaya, rakip analizi ile işletmelerin sektörüne yönelik SEO çözümleri bulmaya, kullanılan performans araçları ile anahtar kelime analizleri yaparak işletmeye uygun SEO içerikleri oluşturmaya özen gösteren işinde uzaman şekilde hizmet veren bir web tasarım firmasıdır.

Barni Web Tasarım’ın ayrıcalıklarından faydalanmak için iletişime geçin.